Olen aikoinani bongannut helpon ja hyvän risotto-ohjeen Marie Claire / Hyvää hetkessä - kirjasta. Kaivoin nytkin kirjan esiin muistutukseksi miten se hyvä risotto syntyikään.
Vuosien varrella resepti on välillä vähän muuttunut ja sen mukana ainekset, mutta nyt ajattelin tehdä ohjeen ihan melkein sellaisena kun se kirjassa on.
n. 3 - 3 1/2 dl arborio riisiä
n. 1 l kasvislientä ( tälläkertaa käytin kanttarelli -ja kanafondia kun kasvisversio oli meiltä loppu )
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu
pari kourallista pinaatinlehtiä
mustapippuria
suolaa
västerbotten juustoa raasteena ( koska tätä oli jääkaapissa ja parmesania ei )
Laita pannulle öljyä, kuullota riisejä noin 1 minuutin verran. Lisää riisin joukkoon kasvislientä noin 3-4 dl kerrallaan ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen kunnes neste on imeytynyt. Lisää nestettä ja sekoittamista, kunnes riisi on sopivan kypsää. Mausta pippurilla ja suolalla, lisää sitruunankuori ja mehu sekä lopuksi juustoraaste ja pinaatinlehdet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti