Tarkoitukseni oli leipoa mahdollisimman maidoton ja täysin kananmunaton kakku. Onnistuin siinä melkein - mutta jostain syystä kookoskerma ei vatkautunut vaahdoksi ja luovutin! Kaivoin jääkaapista laktoosittoman kerman ja tein kermavaahdon siitä. Harmitti vietävästi, koska en pidä erityisesti kerman mausta ja kookosta taas rakastan. Ensi kerralla osaan, lupaan, harjoittelen!
Löysin kakkupohjan ohjeen netistä ja yllätyin miten helposti se syntyi ja miten hyvä kakkupohjasta todella tuli. Kananmunaton elämäni ei siis ole niin vaikeaa kun voisi kuvitella.
Munaton kakkupohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl mehua (käytin Brämhults merkkistä applesiini-mansikkamehua )
3/4 dl sulatettua laktoositonta voita
1. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
2. Lisää joukkoon mehu ja jäähtynyt voi ja sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat.
3. Kaada taikina voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa 35-45 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.
4. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Täyte 1.
raparperia
rypsiöljyä
sokeria
agavesiirappia
kanelia
kookoshiutaleita
pinjansiemeniä
saksanpähkinöitä
1. Kuori ja pilko raparperit, paista ne pannulla öljyssä.
2. Lisää sokeri, siirappi ja kaneli. Anna maustua.
3. Laita pannulle loput ainekset ja ota levy pois päältä. Anna raparperiseoksen hautua rauhassa, niin kauan että kaikki ainekset ovat pehmentyneet.
Täyte 2.
pakaste mustikoita
pakaste mansikoita
1/2 avokado
1/2 limen mehu
tuoretta minttua
mantelirouhetta
loraus kookoskermaa
loraus agave siirappia
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai hurauta Vitamixilla sekaisin.
Kasaa kakku näin:
1. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
2. Kostuta kakkupohjaa tarpeen mukaan samalla mehulla, jota käytit kakkutaikinaan.
3. Levitä toinen täyte ensimmäiselle pohjalle, lisää toinen pohja ja levitä toinen täyte.
4. Paina päälle kansi, vaahdota kerma ja päällystä kakku.
5. Koristele kookoshiutaleilla ja mintulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti