torstai 4. maaliskuuta 2010

Lihapullat tomaattikastikkeessa


Kaupan tarjousjauheliha innoitti minut miettimään uutta lihapullareseptiä. Tomaatti on ikuinen suosikkini kaikissa ruuissa, joten päädyin ostamaan myös tomaattimurskaa ja basilikaa. Olen ennen valmistanut lihapullat uunissa, mutta nyt päätin kokeilla keitettyjä pullia.
Laitoin tomaattimurskan pataan, lisäsin joukkoon reilusti tuoretta basilikaa ja kevätsipulia. Maustin kastikkeen mustapippurilla, valkopippurilla, salsa verdellä ( hehe ), suolalla, picante paprikajauheella, liemikuutiolla ja agave siirapilla. Annoin soossin kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia ja valmistin sillä aikaa lihapullataikinan. Pyörittelin pikkupullat käsissäni ja heitin ne pataan. Keitin lihapullia kastikkeessa noin puoli tuntia.
Tuoksu oli huumaava. Tomaatin ja basilikan liitto on täydellinen! Ah. Vielä lasi punaviiniä niin setti olisi mitä ihanin... No, ensin lenkki, sitten vasta viini ;-)
Nämä pehmeän makuiset lihapullat voi nauttia sellaisenaan, salaatin kanssa tai pastan tai riisin kera.

tomaattikastike:
2 prk tomaattimurskaa
ruukku tuoretta basilikaa
2 kevätsipulin vartta
1 lihaliemikuutio
oliiviöljyä
mustapippuria
valkopippuria
maldon suolaa
picante paprikajauhetta
salsa verdeä
agave siirappia

lihapullataikina:
400 g paistijauhelihaa
1 kanamuna
1 punasipuli
n. 50 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
n. 50 g emmental juustoraastetta
tomaattipyrettä
tabascoa
valkopippuria
maldon suolaa
oreganoa

4 kommenttia:

  1. Voi mahtavuutta!Ihania ruokia!
    Munkin yks lemppari on lihapullat tomaattikastikkeessa.Mä vaan paistan pullat ekaks uunissa.Täytyy kokeilla noin.
    T.Kolleegasi P.

    VastaaPoista
  2. Kiitos hei, ihanaa! Tosta ruuasta tuli tosi hyvää vaikken paistanutaan pullia ensin uunissa tai pannulla. Tänään tuunasin lopun ruoan laittamalla sen vuokaan, kuorrutin parmesanilla ja emmentaljuustoraastella ja laitoin uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi. Oli hyvää ja maistui taas ihan uudelle ruoalle ;-)

    VastaaPoista
  3. Riia, olen taas tällä reseptillä, sillä me tehdään sitä vapuksi (me tehdään tarkoittaa, että mieheni tekee). Jo toinen kerta!
    tiiu

    VastaaPoista