maanantai 8. maaliskuuta 2010

Sekametelikala


Ideat loppu! Kaupassa ei ajatus kulkenut yhtään ja mitään ei tehnyt edes mieli. Ostin vähän sitä sun tätä, miettimättä syntyisikö niistä joku ruoka. Kotiin tullessani nälkä olikin huutava. Nyt äkkiä jotain ruokaa, ihan sama, jotain hässäkkää vaikka.

Laitoin valmiiksi paloitellut pakaste seitipalat vuokaan ja heitin joukkoon pussillisen pakaste katkarapuja. Kaivoin laatikosta keittiösakset ja leikkasin sekaan kevätsipulin varsia, rucolaa ja sitruunamelissaa. Löysin jääkaapista tuorejuuston jämät ja kaadoin sen lisäksi vuoan päälle purkillisen kookosmaitoa. Mausteeksi päädyin laittamaan sitruunapippuria, valkopippuria ja kuivattua tilliä. Kuorrutin ruoan emmental -ja parmesan juustoraasteilla. Vuoka valmistui uusissa 225 asteessa neljässäkymmenessä minuutissa.
Yllättävän hyvä ruoka. Ihmettelen ihan itsekin ;-)
Nestettä ruoassa oli aika reilusti, joten ehkä vähempikin määrä kookosmaitoa olisi riitänyt. Tosin jos sekametelikalan syö vaikka riisin kanssa, on aika kivaa että siinä on tätä pehmeän makuista kastiketta mukana.

300g pakastekala kuutioita ( seitiä )
180 g pakaste katkarapuja
1/2 laatikollista rucolaa
reilusti tuoretta sitruunamelissaa
kevätsipulin varsia
n. 50 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
165 ml purkki kookosmaitoa
emmental juustoraastetta
parmesan raastetta
kuivattua tilliä
sitruunapippuria
valkopippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti