lauantai 20. maaliskuuta 2010

Perunasalaatti


Tänään juhlitaan siskoni Saran 40 vuotis synttäreitä! Päivä on pitkä ja ohjelmaa paljon. Sara tahtoi tälläkertaa järjestää juhlat niin, ettei kenenkään tarvitse tehdä mitään, vaan ammattilaiset tekevät juhlaruoan ja me saamme vaan nauttia. Ihanaa.
Päivä alkaa ulkoilulla, makkaran paistolla ja kisailuilla. Päätin kuitenkin tehdä makkaran ja oluen kyytipojaksi täyteläistä perunasalaattia. Eiköhän se kaupaksi käy.

Pilkoin perunat kuutioiksi ja keitin ne suolatussa vedessä. Paloittelin suolakurkut ja sipulin pieniksi kuutioiksi. Leikkasin valkosipulin, sipulin varret ja rucolan sillpuksi. Heitin kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoitin.
Sekoitin majoneesiin sinapin, mausteet, etikan ja tillisilpun.
Kaadoin lopuksi majoneesikastikkeen perunasalaattiin ja lorautin vielä tilkan oliiviöljyä päälle.

n. 2 kg perunoita
2 suolakurkkua
2 valkosipuli suolakurkkua
1 sipuli
kaprista
rucolaa
1 valkosipulin kynsi
2 kevätsipulin vartta
oliiviöljyä

3 reilua rkl majoneesia
2 tlk dijon sinappia
kapriksen lientä
n. 1 korkillinen rajamäen väkiviinaetikkaa
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
1 tillipuntti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti