perjantai 30. huhtikuuta 2010

Parsaa ja paistia


Menen vappu nyyttäreille ystäväni Fiden uuteen kotiin.
Vien mukanani tämän raikakkaan parsaherkun.

Idea parsasta, parmesanista ja majoneesi kastikkeesta tupstahti eilen mieleeni ja päätin viedä mennessäsi tämän helpon salaatin. Naudanliha suikaleet lisäsin vielä alkuperäis ideaan, jotta salaatti olisi ruokaisampi ja vähän täyttävämpi.

Turun Blancossa olen syönyt maailman parasta lammas ceasar salaattia, ja muistan siinä olleen marinaadin, jonka makua yritin nyt jäljitellä. Katsotaan onnistunko!

400g naudan paisti/paahtopaisti suikaleita
seesam-wasabiöljyä
valkoviiniä
soijakastiketta
mustapippuria
suolaa

Annoin lihasuikaleiden maustua marinadissa pari tuntia. Valutin nesteen pois ja paistoin kuumalla pannulla minuutin pari.

2 nippua vihreää tankoparsaa
sitruunamehua
rucolaa
mustapippuria
parmesan lastuja

Kuorin parsat ja keitin ne suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 5min.
Asettelin rucolat tarjottimelle ja parsan vihreälle pedille.
Lisäsin lihan, parmesan lastut ja roiskin päälle kastiketta. ( lopun kastikkeen laitan tarjolle erilliseen astiaan )

kastike:
2 reilua rkl majoneesia
oliiviöljyä
n. 2 korkillista rajamäen väkiviina etikkaa
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl dijon sinappia
suolaa
mustapippuria

Sekoitin kastikkeen ainesosat ja vatkasin ne sekaisin vispilällä. Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti