tiistai 20. huhtikuuta 2010

Pikainen pinaattikeitto


Mielestäni on epäreilua että syntymäpäivänä on kurkku kipeänä ja mikään ruoka ei maistu miltään!
Jotain oli kuitenkin syötävä, joten vääntäydyin sohvalta keittiöön tekemään jotain todella nopeaa, miedon makuista ja ehdottomasti nestemäistä.
Pakastimessa oli pussillinen pinaattia, ja laktoositonta maitoakin oli jäänyt viikonlopun juhlista.
Kananmunia en jaksanut keittää, joten laitoin sopan päälle siivun Riitan Herkun laktoositonta vuohenjuustoa. Hyvälle sekin maistui, sen mitä nyt maistoin ;-)

1 annos:

1 pussi pakastepinaattia
oliiviöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
1/3 kasvisliemikuutio
kuumaa vettä ( n. 1-2 dl )
n. 1 dl maitoa
valkopippuria
( vuohenjuustoa keiton päälle )

Sulatin pinaatin mikrossa. Lorautin kattilan pohjalle oliiviöljyä ja sekoitin siihen vehnäjauhot. Pyörittelin öljy-jauho seosta hetken kattilan pohjalla niin, että se muuttui paksuksi tahnamaiseksi suurusteeksi. Lisäsin kattilaan pinaatit ja jatkoin sekoittamista. Kun pinaattimassa oli tarpeeksi paksua, oli kasvisliemikuution ja kuuman veden vuoro. Kiehautin sopan ja lorautin lopuksi vielä tilkan maitoa joukkoon pehmentämään makua.
Mausteeksi pinaattikeittoon riittää valkopippuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti