lauantai 17. huhtikuuta 2010
Synttäri brunssi
Synttärit!
Kutsuin ystäviäni brunssille juhlistamaan syntymäjuhlaani. Oli kivaa laittaa ruokaa isolle porukalle pitkästä aikaa. Hullujen päivien tarjoukset Herkussa inspiroivat myös muutamiin hankintoihin ja niistä resepti-ideoihin. Tarjoiluissa oli mukana toki myös vanhoja ja hyviksi havaittuja herkkuja.
Shamppanja, hyvä ruoka ja rakkaat ystävät; vanheneminen on ihanaa!!!
KIKHERNE SALAATTI
3 tetraa kikherneitä
2 isoa valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1/2 ruukullista tuoretta korianteria
1/2 pakettia tuoreita sokeriherneitä
1/2 oranssi paprika
sitruunamehua
mustapippuria
persilja maustesuolaa ( santa maria )
maldon suolaa
PÄÄRYNÄ GORGONZOLA SALAATTI
4 isoa päärynää
saksanpähkinöitä
hunajaa
oliiviöljyä
mustapippuria
rucolaa
VALKOSIPULI HERKKUSIENET
1 iso purkki kokonaisia herkkusieniä
1 kokonainen valkosipuli ( yksikyntinen )
oliiviöljyä
sitruunamehua
maldon suolaa
Paistoin herkkusienet kuumalla pannulla oliiviöljyssä.
Lopuksi madalsin lämpöä ja lisäsin joukkoon valkosipulit ja sitruunamehun.
TONNIKALAA JA KANANMUNIA
3 prk tonnikalapaloja öljyssä
1/2 purkkia karpiksia
majoneesia
sitruunamehua
reilusti tuoretta tilliä
2 kevät sipulin vartta
rajamäen väkiviina etikkaa
wasabi tahnaa
sitruunapippuria
valkopippuria
mustapippuria
maldon suolaa
UUNITOMAATIT
pieniä tomaatteja
oliiviöljyä
basilikaa
mustapippuria
maldon suolaa
ARTISOKKAA JA VUOHENJUUSTOA RUCOLAPEDILLÄ
artisokkaa
vuohenjuustoa
punasipulia
mustapippuria
rucolaa
Puolitin artisokan sydämet ja ladoin ne uunivuokaan. Lisäsin päälle siivutetut punasipulit ja vuohenjuuston sekä murskasin päälle mustapippuria. Laitoin ruoan uuniin 175 asteeseen noin 20 minuutiksi.
SEESAMI-AVOKADO SALAATTI
4 avokadoa
sitruunamehua
wasabi-seesami öljyä
soijakastiketta
paahdettuja pinjansiemeniä, seesaminsiemeniä ja cashew pähkinöitä
MUNAKOISO ANTIPASTOT
tomaattikastike:
1 tetra tomaattimurskaa
1 iso tomaatti
1/2 ruukullista tuoretta basilikaa
1 valkosipulin kynsi
olliviöljyä
agave siirappia
mustapippuria
malson suolaa
2 munakoisoa
tomaattikastiketta
basilikaa
fetaa
Itketin munakoisot suolalla. Huuhtelin ne hyvin ja kuivasin talouspaperilla. Paistoin siivut reilussa oliiviöljyssä. Täytin munakoisot tomaattikastikkeella, fetalla ja basilikan lehdellä.
PORKKANAKAKKU
3 3/4 dl rypsiöljyä
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3 tl kanelia ( laitan kanelia aina reilummin, ihan fiilispohjalta )
3 tl vaniljasokeria ( tällä kertaa olin unohtanut ostaa, joten se jäi pois )
5 dl porkkanaraastetta ( raastimen pienellä osalla raastettuna => mehukas raaste )
2 1/2 pähkinä -tai mantelirouhetta ( ostan aina sitä mitä sattuu kaupasta löytymään, välillä jopa mantelijauhetta )
1 1/4 kookoshiutaleita
1 prk ananasmurskaa
kuorrutus
200g tuorejuustoa
tuoreen appelsiinin mehua
2 1/2 tomusokeria
2 tl vaniljasokeria ( tämä siis nyt puuttui.. )
1/2 sitruunan mehu
Tämä porkkanakakun resepti on jostain äitini Juhlat-keittokirjasta aikoinaan löydetty ja hyväksi havaittu. Teen tätä aina jouluna, mutta ajattelin että sen raikkaus sopii myös keväiselle brunssille.
Sekoita öljy, munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste, ananasmurska sekä pähkinät ja kookoshiutaleet. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.
Kuorrutuksen ainesosat sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään jäähtyneen kakun päälle.
Koristeeksi käytin nyt appelsiininkuori paloja. Karkit tai syötäväksi sopivat kukat näyttävät myös kivoilta vaalean kakun päällä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanaa! Herkut oli hyviä ja nyt mäkin osaan ohjeiden mukaan valmistaa joku kerta vierailleni ties mitä uusia herkkuja -ja niitä vanhoja klassikoita. Hyvä, kun on ruokalista täällä valmiina ja mietittynä. Santasin pariin kertaan... Marfa
VastaaPoistaIhania ruokia!
VastaaPoistaArtisokka menee ihan varmasti kokeiluun, vielä kun jaksaisi askarrella tuoreiden artisokkien parissa.
Tonnikalasta ja kananmunista ja päärynä-gorgonzolasalaatista puuttuu muuten ne kananmunat ja gorgonzola.
Kiitti Veera - todellakin, resepteistä puuttuu muutama olennainen ruoka-aine ;-) heh.
VastaaPoistaArtisokka systeemi kaipasi mun mielestä jotain lisää vielä, pinaattia vaikka. Tosin monet olivat tyytyväisiä siihen sellaisenaan. Alkuperäinen ajatus oli täyttää artisokan pohjat vuohenjuustolla, johon olisin sekoittanut ruohosipulia ja mustapippuria, mutta kaupasta ei löytynyt kun artisokan sydämiä.
Aion kyllä testata sitäkin reseptiäkin heti kun kauppa tarjoaa mulle oikeita tuotteita!