perjantai 30. huhtikuuta 2010

Suklaa-appelsiini muffinssit


Leivon nykyään aika harvoin, koska yksin asuvana herkut päätyisivät vain omaan suuhuni...
Leipominen on tosi kivaa ja tykkään siitä kyllä tosi paljon, pitäisi siis ehkä sittenkin alkaa harrastamaan sitä enemmän.

Aamukahvilla istuessani keksin tehdä muffinsseja ja muistin omistavani kokonaisen kirjallisen muffinssireseptejä. Päätin kuitenkin soveltaa paria reseptiä, kuten aina ;-)


n. 7dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
n. 1/2 dl mantelijauhetta
150 g brunbergin tummaa suklaata ( pieninä paloina )
2 munaa
3 dl laktoositonta maitoa
1 rkl hienoksi raastettua appelsiininkuorta

kuorrute:
1 prk laktoositonta rahkaa
n. 1 dl tomusokeria
vaaleanpunaista marsipaania raastettuna

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää sokeri, mantelijauhe, suklaapalat ja tee seoksen keskelle kuoppa. Vatkaa munat, maito ja appelsiininkuori toisessa kulhossa. Kaada seos kuoppaan kuivien aineiden joukkoon. Sekoita ainekset metallilusikalla sekaisin ja vältä sekoittamasta liikaa, koska taikina saa olla kokkareista. Liika sekoittaminen voi myös tehdä muffinsseista sitkeitä.
Lusikoi seos voideltuihin muffinssivuokiin. Täytä vain 3/4 vuosta, jotta taikina mahtuu kohoamaan.
Paista 210 asteessa 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Levitä kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele vielä halutessasi marsipaani raasteella.

1 kommentti:

  1. näyttää ihanalle. vaikka en tykkää appelsiinista aion testata näitä :)

    VastaaPoista